Имаме ли достатъчно информация за мълниезащитни инсталации Варна?

Случвало ли ви се е по време на буря, ако се намирате на открито да изпитате опасенията, че може да се случи да видите мълния отблизо? Това би било доста страховито, разбира се и опасно за здравето и живота. За това в градовете обикновено има защитни инсталации, но за всеки отделен обект се изисква специално внимание. Ако разполагате с ново строителство е добре да помислите за качествена мълниезащита, каквато може да ви бъде изградена от мълниезащитни инсталации Варна с mylniezashtita.eu Както сами можете да се запознаете, разглеждайки сайта съществуват различни видове защита, според характеристиките на желания обект. Взима се под внимание големината на сградата, видовете материали, от които е изградена, както и много други фактори.
Имаме ли достатъчно информация за мълниезащитни инсталации Варна?
Можете да се запознаете с двата основни вида мълниезащита, а именно конвенционална и активна. Към първия вид, който е най-старата технология за защита, спадат прътовите мълниеприемници – тип Франклинов прът и т.нар. мълниезащитна мрежа – тип Фарадеев кафез. Към активната мълниезащита е мълниеприемника с изпреварващо действие, който изпраща заряд микросекунди по-рано от идващия с мълнията и по този начин срещата между двата се случва на разстояние от имота. колкото повече е времето за изпреварване, толкова по-голяма площ бива защитена. Става дума за микросекунди, но това е предостатъчно време за да се случи изпреварващият ефект.

Както знаете мълнията не е за подценяване, имайки предвид, че токът и може да достигне до двеста хиляди ампера при сто хиляди киловолта напрежение. Всичко се случва невероятно бързо, за по-малко от секунда, но резултатите могат да бъдат фатални. Така, дори, ако мълния удари съседен имот, който не е защитен – това може да повреди вашата електрическа инсталация. За това не се спирайте да задавате въпроси, на които специалистите от мълниезащитни инсталации Варна ще ви отговорят с удоволствие. Разгледайте сайта и вижте още ценна информация по въпроса.